Pandareissu,Ähtäri, 3-4.5.2019

Aika: 3.-4.5.2019
Paikka: Ähtäri

 

 

Matka-aikataulu

03.05. perjantai

08:00                 ja edelleen Tuusulan kautta Tampereen moottoritielle

                           matkalla vähintään yksi virkistäytymis- ja jaloittelutauko*

14:00                on saavuttu Ähtäriin ja on aika käydä tapaamassa Pandoja.

Opastuksen kesto n. ½ tuntia, yli 30 hengen ryhmät jaetaan kahdelle oppaalle ÄHTÄRI ZOO

ÄHTÄRI ZOO
Karhunkierros 150
63700 ÄHTÄRI Zoo Farmi Mitä pandat syövät, miten ne elävät ja  milloin niille on odotettavissa perheenlisäystä? Tervetuloa kuulemaan Pandatalon (Snowpanda House) hurmaavista asukkaista Jin BaoBaosta (Lumi) ja Hua Baosta (Pyry) - Pohjoismaiden ainoasta jättiläispandapariskunnasta.

tämän jälkeen omaa aikaa eläinpuistossa kiertelemiseen ja majoittuminen hotelli Mesikämmeneen.

 

17:00                lähtö noin 10 minuutin matkan päähän Ähtärin keskustaan ja ruokailu Hovitar lounasravintolassa, lounasravintolassa, Erja Kässi puh. 0407273706 , Ostolanhovi, Sahakuja 2,   jonka noutopöytään on katettuna salaatteja ( erilaisia vihanneksia, kanapastasalaatti, lämminsavulohi ), leivät ja levite, parsakaalivalkosipulisosekeitto, uunilohta, porsaan ulkofilee ja pippurikermakastiketta, keitinperunoita, kasvisgratiini. Jälkiruuaksi valkosuklaavaahto, kahvi tai tee.

Ruokajuomat: kotikalja, maito, piimä ja vesi

                          ruokailun jälkeen paluu hotellille.

 

 Vuonna 1976 valmistuneen hotellirakennuksen ovat suunnitelleet Timo ja Tuomo Suomalainen, joiden tunnetuin kädenjälki on peruskallioon louhittu Temppeliaukion kirkko Helsingissä.

Arkkitehtiveljesten suunnittelutyön pyrkimyksenä oli tavoittaa paikalle ominainen peruskallion ja herkän kasvillisuuden kontrasti. Hotelli Mesikämmenessä vierailija astuu luonnon ”sisään”. Hotellin pääkäytävän varrella peruskallio ja betonirakenteet on jätetty näkyviin. Jyhkeällä luonnonkivipinnalla näkyy kiven elävyys. Ulkopuolelta katsoen hotellin ilmavat puurakenteet asettuvat sopusointuun ympäröivän luonnon kanssa. Arkkitehdeille tärkeät luonnonläheisyys, vapaat muodot ja rakenteellisten ratkaisujen esille tuominen näkyvät hotellirakennuksessa kautta linjan.

Hotelli Mesikämmentä on esitelty useissa kansainvälisissä julkaisuissa ja se on myös saanut Diploma and Silver Hexagon of Habitation Space -palkinnon vuonna 1978 yhdessä Suomalaisten toisen suunnittelutyön, samankaltaista tunnelmaa henkivän, As Oy Majakumpareen kanssa

 04.05. lauantai

                          aamiainen hotellissa

09:30              lähtö noin puolen tunnin matkan päähän Tuurin kyläkauppaan  Veljekset Keskinen Oy
                         OnnenTie 7, 63610 Tuuri, kylakauppa@tuuri.fi  Alavudella sijaitsee Suomen suurin matkailukohde, Kyläkauppa Veljekset Keskinen Oy. Vuosittain yli 6 miljoonaa kävijää kohtaa toisensa ostosten ja elämysten parissa.  

Aikaa ostoksiin ja mahdollisesti omatoimiseen ruokailuun                

  ajoaika takaisin Korsoon n. 4,5 tuntia + tauot

  • bussikuljetukset Vantaalta Vantaalle
  • lounaan Ähtärissä
  • majoitus kahden hengen huoneessa aamiaisella
  • sisäänpääsyliput Ähtäri Zoo + Pandatalo, jossa myös puolen tunnin opastus
  • Packalen Busin kuljettajan palvelut

Toimintakalenteri

Liitteet