ARMASjuhlassa 7.10.2021 Lumossa

 

                                                                                                          Vanhustenviikon juhla to 7.10. Lumosalissa klo 14-15.05 

Ohjelmassa:

*Avauspuheenvuoron ja tervehdyksen Vanhusneuvostolta toi sen uusi puheenjohtaja Raimo Huvila. Raimo piti tosi hyvän ja jämäkän puheenvuoron.

* The Voice of Finland 2021 –laulukilpailun vantaalainen voittaja, Kalle Virtanen, jota säestää pianisti Stefanie Tuurna.

Saimme kuulla vantaalaista osaamista, josta olemme ylpeitä, kun lavalle astui The Voice of Finland 2021 eli tämän vuoden laulukilpailun voittaja, Kalle Virtanen! Kalle sukelsi ensin kaikkien tunteman iki-ihanan klassikkoelokuvan, Katariina ja Munkkinimen kreivi -tunnelmiin. Ensin Kalle lauloi siis  tuttuakin tutumman Romanssiin eli Sua vain yli kaiken mä rakastan -laulun, jonka jälkeen hän esitti vielä italialaisen Bella Ciaon. Häntä säestää Stefanie Tuurna.
 
Romanssi (Sua vain yli kaiken mä rakastan) elokuvasta Katariina ja Munkkinimen kreivi    3´13
Bella Ciao                                          

* Juhlatervehdyksen piti Vantaan kaupungin edustaja kh:n pj Sari Multala

* Iki-ihania sävelmiä ja ooppera-aarioita esittivät basso Esa Aapro ja tenori Klaus Pennanen.

Lauluilla jatkettiin, ja lavalle astuivat oopperalaulajat, Esa Aapro ja Klaus Pennanen. Viiden laulun sikermässä kuultiin niin ooppera-aarioita kuin jälleen ihastuttavia kotimaisia lauluja: Basso Esa Aapro aloitti komeasti ”Sarastron aarialla Mozartin oopperasta Taikahuilu”, jonka jälkeen ”Palataan Sorrentoon”…, ihaniin maisemiin Italian Amalfin rannikolla, Klaus Pennasen mukana. Hän jatkoi siitä ”Kertokaa se hänelle” -laululla. Ja kaksi viimeistä: ”Rakastan elämää” ja ”On hetki”, esittää jälleen basso Esa Aapro.

 

Ohjelma:
Basso Esa Aapro: Sarastron aaria Mozartin oopperasta Taikahuilu, säestää K. Pennanen  2´23

Tenori Klaus Pennanen: Palaja Sorrentoon. Säv Ernesto di Curtis, säestää haitarilla           3´15
Basso Esa Aapro: Rakastan elämää, säv. E. Kolmanovsky                                                          3´50
Tenori Klaus Pennanen: Kertokaa se hänelle, säv Rodolfo Falvo / laulumikki                        2´50
Basso Esa Aapro: On hetki, säv. Rauno Lehtinen                                      3´20

* Simo Ronkainen, Korson Eläkeläiset ry:n kuoronjohtaja, esitti kuplettilauluja kitaran säestyksellä. 

Kun nyt oltiin Vanhustenviikon juhlassa ja nostettiin myös esiin iäkkäämpiä taiteen parissa toimivia taiteilijoita ja henkilöitä, mikä olikaan sopivampaa kuin saada lavalle Simo Ronkainen, Korson Eläkeläisten kuoron johtaja, joka esitti kaksi kuplettilaulua. Ne ovat: Alfret Tannerin Don Juan ja Tatu Pekkarisen Wei-Hai-Wei.

Ohjelma: Simo Ronkainen, Korson Eläkeläiset ry:n kuoronjohtaja, esittää 2 kuplettilaulua             7´
kitaran säestyksellä: Alfret Tanner: Don Juan ja Tatu Pekkarinen: Wei-Hai-Wei
 

* Vantaan Tanssiopistolta nähtiin  nykytanssiesitys ”Tuulen tuojat”. Koreografia on Heli Tuohinon ja ryhmän, musiikki Margie Sackl ja Sabine Bundschu.

* Helsingin tanssiopisto puolestaan toi näyttämölle kaksi balettivariaatiota. Lotta Arjanne (EK-Ylin luokka) esittää lyyrisen variaation - Talisman.

Saana Pukander (EK-Kiteet luokka) tanssi maalais pas de deux variaation iki-ihanasta baletista - Giselle.

”Me kaikki olemme olleet lapsia ja nuoria. Se on sitä aikaa, kun kesä on pitkä eikä koskaan sada. Huominen ei kovasti huoleta, mikäli ei ole ikävää matikan koetta edessä. Noh, mutta tanssiminen, jota on monenlaista eri lajia paritansseista esittäviin lajeihin – tuntuu yhdistävän meitä kaikkia – nuoria, aikuisia ja vanhempia, siinä missä musiikkikin. Kovasti toivottiin juhlaan mukaan eläkeläisryhmien omia tanssiesityksiä, mutta ilmeisesti pandemia on vaikeuttanut kokoontumisia ja harjoituksia.

Mutta, ei hätää… Vantaan Tanssiopisto ja sen esitystoiminta on ilahduttanut vantaalaisia jo yli 40 vuoden ajan. Tänään meillä oli ilo nähdä n. 9-10-vuotiaita tanssioppilaita, jotka esittivät meille nykytanssinumeron ”Tuulen tuojat”. Koreografia on tehty yhdessä ryhmän ja Heli Tuohinon kanssa.  Ryhmän jälleen nähtiin kaksi lyhyttä balettinumeroa myös Vantaalla toimivalta Helsingin tanssiopistolta. Ensin tanssi Lotta Arjanne (EK-Ylin luokka) lyyrisen variaation Talisman. Tämän jälkeen Saana Pukander (EK-Kiteet luokalta) tanssi vielä maalais pas de deux variaation kauniista baletista - Giselle.” Kaikki tanssijat!       

Ohjelma: Vantaan Tanssiopisto: ”Tuulen tuojat”. Kor. Heli Tuohino ja ryhmä                                  3´         

Helsingin tanssiopisto: kaksi balettivariaatiota.
- Lotta Arjanne (EK-Ylin luokka) esittää lyyrisen variaation Talisman                                       1´30

Saana Pukander (EK-Kiteet luokka): maalais pas de deux variaatio baletista Giselle                       1´30
 

 

* Herkullinen sirkusesitys kertoi Helgasta, aikoinaan hehkeästä ja sutjakkaasta kabareetähdestä, joka nyt puuhastelee arkisten asioiden äärellä. Henni Kervinen sukelsi Helgan elämään fyysisen ilmaisun, sirkuksen ja miimin keinoin. Teoksen teemoja – naiseus, ikääntyminen ja yksinäisyys – käsiteltiin elämänmakuisesti ja huumorilla. Helga on topakka selviytyjä, vaikka omalla hurmaavalla tavallaan hieman vinksahtanut. Kallo Collectiven tuotantoa.

Ohjelma: Henni Kervinen / Kallo Collective: Helga, sirkus, fyysinen teatteri, mimiikka                         8´

Tilaisuuden juontajat olivat Riitta Pynninen Korson Eläkkeensaajajista ja Anandah Kononen tanssiopistosta, ja juhla päättyi kahvitilaisuuteen. Koska paikkoja oli rajoitetusti, ennakkkoilmoittautuminen oli pakollinen.

Juhla ja kahvitarjoilu oli maksuton.    

Kahvitarjoilun, järjestyksenpidon, narikan ja järjestelyt hoiti Korson Eläkkeensaajat.    

PA070001.JPG (453 kB)
PA070002.JPG (422 kB)
PA070003.JPG (435 kB)
PA070004.JPG (432 kB)
PA070005.JPG (477 kB)
PA070006.JPG (461 kB)
PA070007.JPG (440 kB)
PA070008.JPG (463 kB)
PA070009.JPG (445 kB)
PA070012.JPG (440 kB)
PA070030.JPG (480 kB)
PA070035.JPG (415 kB)
PA070041.JPG (462 kB)